Hjem / Gaveidéer / Den sunde krop

Den sunde krop

Den sunde krop

Fra du ligger i din moders mave, og indtil du dør, udsættes du hele tiden for en lang række af ydre påvirkninger. Vores krop er god til at håndtere disse farlige stoffer, og i mange tilfælde er påvirkningen så minimal, at du ikke tager skade. Men det sker alligevel, at stofferne påvirker din mulighed for at blive gravid eller på anden vis gør noget skidt for din krop. Derfor er det meget vigtigt, at du bruger energi på at undersøge, hvad du egentlig udsætter din krop for på daglig basis. Både med hensyn til makeup, hygiejneprodukter og andre stoffer.

Pas på ftalater og tilsætningsstoffer

Du har sikkert hørt tale om ftalater. Det er en gruppe af stoffer, som virker blødgørende og derfor anvendes i en lang række af forskellige materialer. De er skadelige for vores forplantningsevne og findes i alt fra vinylgulve til sko og sexlegetøj. Men det er ikke kun ftalater, du skal være opmærksom på. Der er en mængde af andre tilsætningsstoffer, som kan være skadelige. Disse findes blandt andet i hårshampoo, makeup og neglelak.

Hvis du ønsker at passe bedre på dig selv, bør du se dig om efter alternativer til de midler og produkter, du anvender i dag. Når du skal vælge shampoo, kan du gå efter et produkt, der er svanemærket. Det er din sikkerhed for, at du får et produkt, som ikke roder med din sundhed og i yderste konsekvens giver dig problemer med eksempelvis at blive gravid.

Vælg den sunde løsning

Vi har været lidt inde på, at du bør vælge den sunde løsning. Det gør sig også gældende, når du har menstruation. Du skal passe godt på dit underliv og undgå giftige og udtørrende tamponer. Et alternativ til disse usunde materialer er en menstruationskop. Det er en kop, du kan bruge, når du har menstruation – og den er i øvrigt fri for skadelige tilsætningsstoffer og ftalater. Det betyder, at du slipper for at udsætte din krop for en påvirkning, den bestemt ikke har brug for.

Husk i det hele taget, at du skal passe på dit underliv. En klamydiainfektion kan være vanskelig at opdage, da den ikke altid giver nævneværdige symptomer. Men hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har pådraget dig sygdommen, kan du foretage en klamydia test derhjemme. Brug et smart test-kit, som ovenikøbet er meget billigt. Ubehandlet kan klamydia nemlig også føre til ufrivillig barnløshed, ligesom du kan smitte eventuelle partnere med sygdommen.

Pas på dig selv, kvinde

I dagens Danmark bliver du dagligt udsat for en mængde af stoffer og forurening, som du ikke kan gøre særligt meget ved. Derfor er det så vigtigt, at du sætter ind lige der, hvor det er praktisk muligt for dig at ændre på de ting, du bruger i din dagligdag. Vær opmærksom på de produkter, du anvender, og forsøg så vidt muligt at holde dig til makeup, shampoo og hygiejneprodukter, der er svanemærket eller på anden vis fri for ftalater og tilsætningsstoffer. På den måde kan du aktivt medvirke til at gøre din krop sundere.

Læs også: Få alt til studietiden

Om Rasmus Schlosser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *