Hjem / Guides / Guide: Find den rigtige skærmbeskyttelse!

Guide: Find den rigtige skærmbeskyttelse!

Du har lige fået ny telefon eller tablet og du er lidt øm omkring den, den har kostet mange penge og du er nervøs for at du går hen og taber den, med en revnet skærm til følge. I denne guide har vi samlet en oversigt over de 3 forskellige typer af skærmbeskyttelse. Du kan købe, så du kan passe på din skærm og sove trygt om natten, velvidende at din telefon eller tablet er beskyttet, hvis du skulle være uheldig at tabe den.

Vi hjælper altid gerne med at finde den rette beskyttelse, der passer til dine behov, da alle har forskellige præferencer til hvordan de gerne vil have beskyttet deres gadgets, i tilfælde af at de er uheldige at tabe dem eller slå dem i stykker.

Som udgangspunkt er de forskellige skærmbeskyttelser lavet til at gå i stykker, hvis du taber din enhed, så din telefon eller tablet er mere tilbøjelig til at overleve det stød det får.

Som udgangspunkt findes der 3 typer af skærmbeskyttelse der kan passe på din skærm.

Typer af skærmbeskyttelse

 • Almindelige hærdede glas
 • Heldækkende hærdede glas
 • Skærm film

Almindelige hærdede glas

Se vores udvalg af skærmbeskyttelse

Et alm. hærdet glas er et glas der beskytter ca. 95 % af din skærm på fronten. Hos Winity har vi et stort udvalg af disse glas til de fleste nyere og ældre telefon- og tablet modeller, som vi sælger mange af, da dette er det mest populære type hærdede glas.

Som udgangspunkt har de fleste almindelige hærdede glas en afrundet kant, samt skåret huller til kamera, højtaler og hjemmeknap, hvis din enhed har det.

Disse glas går som oftest til kanten, men ved mange nyere telefoner, har telefonen en super amoled skærm, hvilket betyder at skærmen buer en smule i kanten, hvilket betyder at glasset ikke altid dækker skærmen 100%

Dissetyper skærmbeskyttelse af glas er som oftest 0,3 mm tyk og har en hårdhed på 9H, hvilket betyder at din skærm er sikret imod stød og slag, hvis du skulle tabe enheden. Glassene er ligeledes lavet i flere lag, hvor der imellem lagene af glas ligger en plastik film, der gør at glasset ikke smadre, men blot krakelere.

Fordele

 • Dækker de centrale dele af skærmen
 • Har udskæringer til kamera, knapper og højtaler
 • Sikre imod stød og slag
 • Har flere lag film så det ikke smadre.
 • Virker godt sammen med andet tilbehør

Ulemper

 • Dækker ikke altid skærmen 100%
 • Gør telefonen tykkere

Heldækkende hærdede glas

Se vores udvalg af heldækkende skærmbeskyttelse

Heldækkende hærdede glas er noget af det nye inden for hærdet glas, hvor du får et glas der går helt ud til telefonens skærm og ofte kan de købes i flere forskellige farver, så du kan tilpasse telefonen til din stil. Som udgangspunkt har de heldækkende hærdede glas de samme specifikationer som de alm. hærdede glasog kommer i en tykkelse på 0,3 mm. Med film og glas i flere lag, så glasset ikke splintres hvis du er så uheldig at tabe din telefon.

Disse glas er ofte noget svære at påsætte telefonen, end et alm. hærdet glas, da de skalpåsættes meget præcist, da de kan miste deres funktion, hvis de rager ud over siderne på telefonen.
Disse glas har også kun lim i kanterne og ikke på hele fladen, da de heldækkende glas, ofte er buede for at tilpasse sig skærmen.

Hvis man benytter et cover sammen med et heldækkende hærdet glas, kan dette skabe problemer, der gør at coveret skubber sig ind under glasset hvor det slutter tæt, løfte det og dermed kan man miste førligheden på sin telefon.

Fordele

 • Dækker 100% af skærmen
 • Kommer ofte i flere farver
 • Har udskæringer til kamera højtaler og hjemmeknap

Ulemper

 • Skal påsættes meget præcist
 • Har kun lim i kanterne
 • Fungerer ikke optimalt med et cover

Skærm film

Skærm film, også kaldet PET folie har været fremme i rigtig mange år. Det er en tynd plastik på 0,1 mm der ligger på toppen af telefonens skærm og beskytter imod ridser fra fx nøgler eller andet spidst der kommer i nærheden af skærmen.

Til afveksling fra det alm. hærdede glasog det heldækkende hærdede glas, giver skærmfilmen ikke nogen beskyttelse imod stød og slag, men kun imod støv og ridser på skærmen.

Skærmfilmen er lavet af et blødt plastmateriale der beskytter skærmen imod ridser, men som ikke giver fysisk beskyttelse ved tab eller slag.

Der er som oftest udskæringer til kamera, højtaler og hjemmeknap

Fordele

 • Beskytter skærmen imod støv og ridser
 • Har udskæringer til højtaler, kamera og hjemmeknap
 • Bevarer størrelsen på din telefon

Ulemper

 • Giver ingen beskyttelse imod stød og slag til skærmen
 • Skal skiftes oftere pga. ridser

Brug for hjælp?

Det kan være svært at overskue markedet for skærmbeskyttelse, især hvis du aldrig selv har sat et på, eller købt et selv, men frygt ej, du er altid mere end velkommen til at skrive til os på kundeservice@winity.dk, så vil vi med glæde guide dig til at finde det rigtige skærmbeskyttelse som du har brug for, hvad enten det er til smartphone, tablet, smartwatch eller måske noget helt tredje. Vi sidder klar på mailen til at besvare dine spørgsmål og guide dig til det rigtige valg, så du kan få beskyttet skærmen på din smartphone, tablet eller smartwatch, inden uheldet skulle være ude og din skærm går i stykker under et uheldigt tabt eller stød fra noget udefrakommende.

Har du kommentarer eller forslag til denne guide? så skriv gerne en kommentar eller send os en e-mail på kundeservice@winity.dk, så tager vi det til os, og måske kan det var startskuddet til vores næste guide.

Om Rasmus Schlosser

5 kommentarer

 1. Hej Rasmus,

  Fed artikel! Jeg har selv brugt hærdet glas til min Iphone, men jeg synes, den flosser i hjørnerne rimelig hurtigt. Har jeg bare været uheldig, eller skal man udskifte det en gang imellem?

  • Hej Christopher

   Mange tak for spørgsmålet 🙂

   Hvis glasset ikke fejler noget, så er der ingen grund til at udskifte det. Men når det flosser, i hjørnerne, så kan det fx skyldes at man har sin telefon liggende i en lomme med sine nøgler eller andet der kan skade glasset.

   Men et hærdet glas bliver jo slidt hen af vejen, ligesom telefonen gør, og ligesom med en cykelhjelm, så bør man skifte glasset, hvis det har fået skader, fordi så beskytter det ikke lige så godt som først planlagt.

 2. er der nogen steder hvor man kan gå hen og få det sat på? Jeg har prøvet bare med de tynde film og hver gang ender det i juks – der er luft bobler der ikke vil ud, støvfnug der kommer med ind under (for helt ærligt er der altså ingen atmosfære der er 100 % støvfri – ikke der hvor jeg færdes 🙂 Så ender jo med at købe mig fattig i film. Jeg kunne egentlig godt tænke mig at få hærdet glas på – men det koster 200 kr pr stk så det har jeg jo ligesom ikke lyst til at eksperimentere med når jeg ikke engang kan få de tynde til at virke

  • Hej Maj-Britt

   Ofte kan du få det monteret i forretninger der sælger mobiltelefoner, eller reparerer dem.

   De fleste af disse glas i dag, er ret nemme at sætte på, også uden det giver luftbobler.

   De heldækkende glas, er lidt sværere.

   Ofte vil forretninger der sælger glas selv, ikke påsætte et man køber online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *