Hjem / Nyheder / Apple Pay lander snart i Danmark

Apple Pay lander snart i Danmark

Apple har for nyligt afsløret, at Apple Pay vil indtage norden i løbet af efteråret 2017. Mere præcist betyder det, at vi kan forvente at få Apple Pay integreret i de Danske iPhones i løbet af efteråret.

Personligt tror jeg, at Apple Pay vil få en lidt hård medfart på det Danske marked, da MobilePay dominerer markedet for mobilbetalinger så meget som de gør. Vi kan også se på Nets satsning med MobilDankortet, at det ikke bruges i den udfang, som de måske havde forventet.

Hvordan fungerer Apple Pay?

Apple PayHvis du er helt ny i verdenen for mobilbetalinger, så har Apple Pay og MobilePay, rigtig mange fælles træk. Måden det fungerer på for Apple Pay, er at du kan sende penge til dine venner, ved hjælp af Apple’s indbyggede iMessage app, hvorfra modtageren kan bruge pengene på sin “konto” til at betale i forretminger, sende pengene videre, eller hæve dem til din konto. For MobilePay bliver pengene overført til din konto med det samme.

Både Apple Pay og MobilePay benytter sig begge af NFC teknologi, hvor du på betalingsterminalermei butikkerne, kan holde telefonen hen, for at gennemføre din betaling.

Hvor kan Apple Pay bruges?

På trods af at Apple Pay er et nyt produkt på det Danske marked, så er teknologien bag, udbredt i hele landet, på mange betalings terminaler, hvor bl.a. terminaler fra fx. YourPay, allerede understøtter teknologien, men blot venter på, at den bliver tilgængelig.

Det betyder, at du måske allerede fra release, kan benytte Apple Pay nede i det lokale supermarked, kiosken eller tanken, når du lige skal have en plade chokolade.

Der går ingen rygter om, hvorvidt Apple Pay bliver tilgængeligt på andet end IOS enheder, men jeg går ud fra Apple, som de plejer, holder funktionaliteten til deres gene enheder. Det betyder at de ikke vil kunne blive lige så udbredt som MobilePay, da fx. folk med telefoner fra Sony, Huawei, LG eller OnePlus m.fl. kun kan bruge teknologier oom MobilePay.

Hvad med konkurrenterne?

Nu har du læst en masse om om Apple Pay og jeg har også nævnt MobilePay mange gange herover, fordi det er det produkt og den teknologi, vi er vandt til at bruge i Danmark.

Men:

Der findes faktisk rigtig mange lignende produkter, som endnu ikke er kommet til Danmark, men som måske kommer i løbet af den nærmeste tid.

Samsung Pay

Samsung PayDen helt store konkurrent til Apple Pay, er uden tvivl Samsung Pay, der endnu ikke har hintet en release dato i Danmark. Samsung Pay drager en del paraleler til Apple Pay på teknologi og funktionalitet, der betyder at vi, når Samsung Pay indtager Danmark, vil få endnu flere valgmuligheder.

Samsung har allerede for flere måneder siden installeret deres app på deres enheder, så hvis du har et nyere Samsung produkt i lommen, så vil du kunne finde Samsung Pay app’en, på trods af, at du endnu ikke kan bruge den til noget.

Snapchat Pay

Snapchat arbejder efter sigende på deres egen version af mobilbetalinger, hvor du får mulighed for at sende penge på tværs af snapchat brugernavne.

Fordelen ved denne teknologi, bliver at det åbner for mulighederne for at betale for Premium indhold, som vi kender det fra fx. netaviser, hvor du på fx. Ekstra Bladet, kan købe adgang til deres Plus artikler. Det må formodes at der så kommer funktioner, hvor man kun kan se bestemt indhold fra dem man følger, hvis man betaler et fast eller månedligt beløb.

Facebook Pay

Facebook PayFacebook arbejder efter sigende også på deres egen version af en Pay applikation, der vil blive integreret direkte i deres messenger besked app, hvor jeg må formode, at teknologien bag kommer til at ligne den Apple kommer med, men her er fordelen jo, at Facebook allerede er i lommen på de fleste. De har derfor potentialet, til rent faktisk at tage konkurrencen op imod MobilePay.

Facebook har allerede integreret teknologier, svarende til Skype og Snapchat i deres messenger app, hvor du kan videochatte og sende historier, der forsvinder igen efter 24 timer, som vi kender det fra Snap stories.

Hvad bringer fremtiden?

Jeg syntes de her teknologier er sindsygt spændende, fordi vi allerede er meget langt fremme i Danmark, emn også fordi konkurrence betyder at virksomhederne der udbyder de her produkter, er tvunget til at innovere, for at skabe helt nye produkter og teknologier, der kan ændre måden vi interagerer nmed hinanden og betaler på.

Læs også: iPhone 8 renders er blevet lækket

Kilde

Om Rasmus Schlosser

Check også

er nokia på vej ned igen?

Er Nokia ved at fejle igen?

Nokia kom i 2017 stormende tilbage på markedet, efter at have været ude af smartphone …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *