Hjem / Anmeldelser / Nokia 3310 2017 Anmeldelse

Nokia 3310 2017 Anmeldelse

– >Køb tilbehør til Nokia 3310 (2017) her

Nokia 3310 2017, den helt nye udgave af årtusindeskiftets største hit, intet mindre end Nokia 3310.

Da jeg hørte annonceringen om at Nokia ville lancere en 2017 udgave af deres største hit, så vaar det lige før jeg fik gåsehud, både fordi det var så fedt at de turde relancere noget så ikonisk i en ny udgave, men ligeledes også fordi, hvad nu hvis det bare var noget værre lort? Og hvad med snake, er det på? Er det klassikeren? – Der var så mange spørgsmål!

Designet

Jeg er en lille smule skuffet over designet, jeg havde håbet st den nye Nokia 3310 ville have et mere retro lignende design, der kunne matche designet fra den originale Nokia 3310 fra 2000. Med det sagt, så er det et flot design, der har nogle flotte kurver, der ligger godt i hånden og knapperne er lette at trykke på, der giver den samme følelse af at bruge en gammel knap telefon, som den også skulle.

Nokia har ligeledes valgt at udgive telefonen i flere farver, end blot den klassiske mørkebæå farve som vi kender den fra den originale model. Det betyder at man kan  få en telefon, der passer lidt bedre til din personlighed, så du kan skille dig lidt ud fra mængden.

Kameraet

Hvis du elsker at tage billeder af dine oplevelser, så er kameraet i Nokia 3310 (2017) ikke noget for dig. Telefonen har et 2 mp kamera, til sammenligning har nyere smartphones fra bl.a. Sony kamera’er med 12 mp som standard. Kameraet med den lave opløsning havde jeg dog forventet, når man tager telefonen og dens specifikationer i betragtning, så har telefonen jo en skærm, der ikke kan klare et billede i høj opløsning, på trods af at de har opgraderet den nye model med en farveskærm.

Funktionaliteten

Jeg er faktisk overrasket over at telefonens funktionalitet er så god som den er. Telefonen er hurtig til at navigere rundt i menuerne og knapperne er lette at bruge og de har en hurtig reaktionstid, der betyder at du, hvis det stadig ligger i fingrene, kan skrive sms’er og andet i et hurtigt tempo, uden at skulle vente p at telefonen reagerer på dine tryk.

Lyden

Man kan godt høre på lyden, at der ikke er tale om en ny telefon, med højtalere af højste kvalitet, som vi kender det fra nogle af topmodellerne, men man skal heller ikke forvente for meget.

Lyden fra opkald går let igennem uden at lyden hakker og den indbyggede højtaler, giver en udemærket lyd, hvis du fx. afspiller lyde, eller spiller nogle af de indbyggede spil, som telefonen kommer født med. Telefonen understøtter ligeledes musik, videoer og fm radio, hvor lyden kommer let og elegant igennem til telefonens højtalere.

Billedet

Nokia har valgt at opgradere skærmen langt mere end den originale Nokia 3310. Med sin skærm på 2,4″, er skærmen noget større end de originale 5 tekstlinier som den originale model kunne præstere. Skærmen er ligeledes et farvedisplay, der giver dig nogle muligheder i forhold til det indbyggede kamera, så du kan se billederne du tager, men også så der er noget farve på sil som snake.

Generelt har Nokia arbejdet meget med det visuelle udtryk på telefonens skærm, så du får en langt bedre og flottere brugeroplevelse end du er vandt til.

Brugeroplevelsen

Som tidligere nævnt, så har Nokia arbejdet meget med brugeroplevelsen af den nye Nokia 3310 (2017) og jeg er fuldt ud tilfreds med deres interface, der minder meget om det originale bruger interface de havde på den originale model. Deres menuer er lette at finde rundt i og det er let at skrive sms’er, foretage opkald eller spil på telefonen.

Telefonen kommer ligeledes med muligheden for at benytte 2 sim-kort (i den model jeg har fået fingre i) Hvilket betyder, at du kan benytte telefonen som både privat- og firma telefon, uden alle de forstyrende elemeter som Facebook og e-mails m.m.

-> Køb cover til Nokia 3310 (2017) her

Snake

Vi kan ikke komme uden om, at noget af et mest ventede ved denne telefon, er den nye version af snake de har lagt ind. Jeg købte for nogle år siden den originale Nokia 3310 i en brugt udgave, udelukkende for at kunne spille det originale snake, men snake på den nye Nokia 3310 er desværre kidt for skuffende, i min optik.

Spillet har som sagt fået en 2017 opgradering, hvilket betyder at spillet er blevet lavet i en 3d udgave, der fuldstændigt ødelægger opfattelsen af det originale retro spil, som jeg er vokset op med.

Konklusion

Alt i alt er jeg faktisk meget godt tilfreds med den nye retro telefon fra Nokia, som er et rigtig godt forsøg på at genoplive en gammel kending. Telefonen er dog ikke købt for at skulle bruges i dagligdagen, ihvertfald ikke hos mig, og jeg tvivler på, at vi, trods det store alg den har haft, kommer til at se mange af disse telefoner i det Danske gadebillede fremover. Jeg tror mange har valgt at købe telefonen, udelukkende af nostalgiske årsager, fordi folk, ligesom jeg selv, måske havde Nokia 3310 som deres første telefon, tilbage efter årtusndeskiftet.

Har du selv købt den nye Nokia 3310 (2017) og hvad syntes du i det tilfælde om telefonen, den funktioner, design, brugeroplevelse og ikke mindst, hvad syntes du om den nye udgave af snake?

Smid gerne en kommentar til denne anmeldelse med dine stjerner og kommentarer til hvad du syntes om det nye skud på stammen fra Nokia.

Læs også: 4 apps du kan tjene penge på (Android)

Om Rasmus Schlosser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *